Συχνές Ερωτήσεις

Πόσα χρυσά κοσμήματα και άλλα αντικείμενα μπορώ να στείλω;

Εμείς θα αγοράσουμε οποιαδήποτε ποσότητα χρυσών κοσμημάτων, επιθυμείτε να πουλήστε. Αν πιστεύετε ότι τα αντικείμενά σας αποτιμώνται πάνω από 2.000 €, παρακαλούμε καλέστε μας για ειδικές ασφαλιστικές ρυθμίσεις κατά τη μεταφορά τους.

Τι γίνονται τα αντικείμενα μου σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως δεν είναι χρυσά?

Τα αντικείμενα που δεν είναι χρυσά αποστέλλονται πίσω σε εσάς χωρίς καμία χρέωση. Σας προτείνουμε να δείτε τι ακριβώς αγοράζουμε.

Χρειάζεται να ζυγίσω τα αντικείμενά μου πριν τα στείλω;

Όχι, οι εκτιμητές μας θα ζυγίσουν τα αντικείμενά σας σε ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και θα σας στείλουμε την ακριβή εκτίμηση με email.

Αγοράζετε και ρολόγια;

Ναι. Αγοράζουμε όμως, μόνο αυθεντικά, μηχανικά ρολόγια κι αυτό γίνεται κατόπιν συνεννόησης. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας, για να μας ενημερώσετε για τη μάρκα, το μοντέλο και τη χρονολογία της αγοράς του ρολογιού σας.

Αγοράζετε διαμάντια;

Η PΑΥMΥGOLD® είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές διαμαντιών στην Ελλάδα αγοράζοντας από μικρά ¼ ct  μέχρι πολύ μεγάλα διαμάντια αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ . Δεν αγοράζουμε όμως μικρότερα από ¼ ct.

Υπάρχει κάποια χρέωση για την αφαίρεση και την επιστροφή των πετρών πάνω από τα αντικείμενα μου?

Δεν υπάρχει κάποια χρέωση για την διαδικασία αυτή. Οι πέτρες σας θα επιστραφούν αφού το έχετε δηλώσει στο αντίστοιχο πεδίο.

Πώς η PAYMYGOLD® υπολογίζει την αξία των αντικείμενων μου;

Η PAYMYGOLD® εκτίμα την αξία των αντικείμενων σας βάση των παρακάτω κριτηρίων:

Α. Την τιμή του χρυσού όπως αυτή διαμορφώνεται την ημέρα της εκτίμησης, LondonPmFix.

Β. Την περιεκτικότητα των αντικειμένων σας σε χρυσό.

Γ. Το πραγματικό βάρος των αντικειμένων σας.

Με ποιο τρόπο θα πληρωθώ;

Μπορείτε να επιλέξετε να πληρωθείτε με τους εξής τρόπους:

  • Με επιταγή τραπέζης
  • Με κατάθεση στον τραπεζικό σας λογαριασμό, μέσω web-banking.

Θα ενημερωθώ για την προσφορά των αντικείμενων μου πριν την πληρωμή;

Μόλις ολοκληρωθεί η εκτίμηση, σας ενημερώνουμε για την τελική προσφορά εφόσον έχετε επιλέξει το αντίστοιχο πεδίο «επιθυμώ τηλεφωνική προσφορά» στην ενημερωτικό έντυπο που θα βρείτε μέσα στο Πακέτο PAYMYGOLD®. Σε περίπτωση που δεν έχετε επιλέξει το πεδίο αυτό, θεωρούμε πως συμφωνείτε με την πρόσφορα και προχωράμε στην άμεση πληρωμή.

Τι γίνεται στην περίπτωση που δε μείνω ευχαριστημένος με την προσφορά;

Αν δεν είστε απόλυτα ευχαριστημένος από την προσφορά μας, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα στις επόμενες 15 ημέρες από την ημερομηνία της εκτίμησης και ζητείστε τα αντικείμενά σας πίσω. Η PAYMYGOLD® θα σας επιστρέψει τα αντικείμενα σας  δωρεάν και ασφαλισμένα χωρίς καμία ερώτηση!

Μπορώ να αλλάξω τον τρόπο πληρωμής μου;

Βεβαίως, μπορείτε να  αλλάξετε τον τρόπο πληρωμής. Επικοινωνήστε μαζί μας ή ενημερώστε μας την στιγμή της προσφοράς.

Πως μπορώ να αναγνωρίσω αν τα αντικείμενα μου είναι χρυσά;

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να δείτε τα καράτια που είναι χαραγμένα πάνω στο κάθε αντικείμενο σας για παράδειγμα:

Για 9 karat- 9k, 9kt, 375

Για 14 karat- 14k, 14kt, 585

Για 18 karat- 18k, 18kt, 750

Πόσο είναι μια ουγγιά χρυσού σε γραμμάρια;

Μια ουγγιά χρυσού είναι ίση με 31,103γρ

Γιατί είναι σήμερα η καλύτερη στιγμή να πουλήσω τα παλιά χρυσά κοσμήματα μου;

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για μια τέτοια κίνηση καθώς η τιμή του χρυσού  βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 ετών.

Μπορείτε να αφαιρέσετε και να μου επιστρέψετε τις πέτρες που υπάρχουν πάνω στα αντικείμενα μου;

Είμαστε πρόθυμοι να αφαιρέσουμε και να σας επιστρέψουμε τις πέτρες που βρίσκονται στα κοσμήματά ή στα χρυσά σας αντικείμενα αρκεί να μας ενημερώσετε.

Τι μπορώ να στείλω;

Μπορείτε να στείλετε παλιά χρυσά κοσμήματα, σπασμένες αλυσίδες, σκουλαρίκια, βραχιόλια που δε φοράτε πια κτλ. Δείτε εδώ τι αγοράζουμε.

Έχω κάποια χρέωση για την αποστολή;

Όχι! Δεν έχετε καμία απολύτως χρέωση για την αποστολή ακόμα και αν αποφασίσετε να σας επιστρέψουμε τα αντικείμενά σας πίσω.

Είναι ασφαλισμένα τα αντικείμενά μου κατά την αποστολή;

Φυσικά! Στην PAYMYGOLD® θέλουμε να έχετε μια ασφαλή συναλλαγή για αυτό σας παρέχουμε δωρεάν ασφάλιση έως 2.000€ ανά αποστολή. Εάν επιθυμείτε να αυξήσετε την ασφαλιστική κάλυψη για την αποστολή των κοσμημάτων σας, παρακαλούμε επικοινωνήσετε μαζί μας.

Έχω κάνει αίτηση για να μου αποσταλεί το πακέτο PAYMYGOLD®. Πότε θα το παραλάβω;

Το πακέτο σας αποστέλλεται την ίδια ημέρα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εφόσον είναι εργάσιμη, αλλιώς την επόμενη εργάσιμη. Από την ημέρα της αποστολής του, χρειάζονται 1 εργάσιμη για εντός Αττικής και μεγάλες πόλεις και έως 3 εργάσιμες για την επαρχία.

Μπορώ να εντοπίσω που βρίσκεται το πακέτο μου;

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να εντοπίσετε το πακέτο σας απλά πληκτρολογώντας τον αριθμό φορτωτικής σας στο http://www.eltacourier.gr/search.asp. Ο αριθμός φορτωτικής σας βρίσκεται στο πάνω δεξιά μέρος του συνοδευτικού δελτίου αποστολής (voucher).

Τι γίνεται αν δεν είμαι έτοιμος να στείλω τα κοσμήματά μου απευθείας μόλις παραλάβω το πακέτο;

Δεν έχετε καμία υποχρέωση να στείλετε τα παλιά σας κοσμήματα αμέσως. Μπορείτε να κρατήσετε και να στείλετε το πακέτο όποτε εσείς επιθυμείτε. Να θυμάστε όσο πιο γρήγορα το στείλετε, τόσο πιο γρήγορα θα πληρωθείτε!

Έχω κοσμήματα υψηλής αξίας και θα επιθυμούσα μία πιο ασφαλή λύση για τη μεταφορά τους. Πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποια δική μου συσκευασία ή θα με προμηθεύσετε εσείς με κάποιο επιπλέον υλικό;

Το πακέτο που σας αποστέλλουμε περιέχει μια ειδική, ανθεκτική, πλαστική σακούλα  που ασφαλίζει αεροστεγώς. Η σακούλα αυτή είναι απόλυτα επαρκής για να μας στείλετε με ασφάλεια ότι επιθυμείτε. Αν παρόλα αυτά, εξακολουθείτε να έχετε οποιαδήποτε ανησυχία ως προς την ασφάλεια της μεταφοράς, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας προμηθεύσουμε με επιπλέον συσκευασία.

Πότε θα γίνει η πληρωμή μου;

Η PAYMYGOLD® θα σας στείλει τα χρήματά σας μέσα σε 24 ώρες από την εκτίμηση των αντικειμένων σας.